fbpx

Ahogy ígértem, itt a beszámoló.

Az úgy kezdődött, hogy házassági évfordulónk az idén elérte a 25 évet. Ezt emlékezetessé téve valami különlegeset szerettünk volna adni egymásnak: én egy repüléssel leptem meg Attilámat és ő is olyat talált ki, ami nem egy hétköznapi ajándék. Kevés az a férj, férfi aki ennyire odafigyel arra, hogy minek is örülne a társa igazán. Nos, bevallom ilyen ajándékra nem számítottam. Ugyanis egy porcelán babakészítő tanfolyamot kaptam az ország egyik leghíresebb – ha nem A leghíresebb – babakészítőjével. Négy nap alatt betekintést nyertem ennek a babavilágnak a legcsodálatosabb szegleteibe. Megismertem egy nagyon kedves embert, aki mindent elmondott a porcelánbabákról és annak készítéséről a legnagyobb lelkesedéssel. Czibuláné Csicsman Erzsébetről van szó, akivel elkészült életem első , de már biztos vagyok benne, hogy nem utolsó, porcelán babája. Gyönyörködtem hihetetlen szép műveiben nap, mint nap, de persze közben dolgoztunk is. Felejthetetlen négy nap volt. Jöjjenek a képek:

  1. nap.Erzsike tanácsára egy alvó babával tanultam meg a folyamatot. Már tudom, miért. Megkaptam a kiöntött fej, kéz és láb alapot, aztán kezdődött a munka: csiszoltam, csiszoltam, égettünk, csiszoltam, égettünk és így tovább. Az első csiszolás során hiába voltam óvatos mégis megtörtént amitől a legjobban féltem, hogy eltörik valami, újraöntés, újra csiszolás, majd este végül mehetett a kemencébe. Huh, ez izgis volt, mert ha csúszunk az idővel akkor nem lett volna kész teljesen a babám mire haza kell mennem.

2. nap. Kiégett reggelre a porcelán, jöhet a további csiszolás. Már most is tetszett, hihetetlen volt, hogy én csiszoltam ilyen szépre. Tükör simára kellet készíteni mert csak ezután jöhetett az alapozás.

Most már színe is volt a bébinek. Égettük, majd újra színt kapott, és újra égettünk.

A fejébe mindenféle jelzéseket tettünk, hogy majd száz év múlva ha valaki megnézi tudja, hol készült és ki készítette és tudja, hogy nem egy kínai tömegcikkről van szó:))))

Elkészült a test, jöhet az összeállítás! Mindjárt kész a babám!!! Drótvázat is kapott, hogy tudjak vele mindenféle testtartást kialakítani.

Izgalmas volt a haj kiválasztása is: minden hajjal más karaktert kapott, de végül ezt választottam, ettől cuki kislányos lett, van masnija és annyira édes a pofija tőle. A paróka rögzítése míg a ragasztó megszáradt mókás volt és nagyon tetszik a róla készült fotó:

                         

Most már csak a ruhavarrás volt hátra és a fotózkodás.

Köszönöm Erzsike ezt a felejthetetlen élményt!

      

A háttérben Erzsike csodás művei láthatók, a középső képen  Melinda, aki szintén Erzsike tanítványa és egy nap ő is beült hozzánk dolgozni.

És végül az én első porcelán babám:

  

 

Hát ez volt az én nagy babakalandom!
Oszd meg!
Share On Facebook
Share On Google Plus
Share On Pinterest

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons